Іноді жінка, яка чекає дитину, потрапляє під владу забобонів і безглуздих міфів. Ми вирішили розвіяти найпоширеніші з них:

✔ Не можна займатися сексом

До 12 тижнів вагітності вести статеве життя дійсно не бажано. Після 12 тижнів можна, але не в надто активній формі. В останні 3 тижні перед пологами від статевого життя краще утриматися. Так само під час вагітності при інтимній близькості рекомендовано використовувати презерватив.

✔ Вагітній треба їсти за двох

Майбутній мамі рекомендується їсти часто (5-6 разів на день), але невеликими порціями. Приблизне збільшення ваги за час вагітності повинно скласти 12-14 кг. Не варто думати, що якщо ви будете їсти більше, то малюк почне краще додавати у вазі. Надлишкові калорії тільки збільшують підшкірно-жирову клітковину самої вагітної. Зайва вага призводить до збільшення навантаження на серце та нирки, а це загрожує серйозними ускладненнями як для мами, так і для дитини.

✔ Багато майбутніх мам вважають, що чоловіки більше не цікавляться ними і причина тому – великий живіт.

Це не так. Саме під час вагітності можна почути багато компліментів і приємних слів від люблячого і турботливого чоловіка.

✔ Зіпсована жіноча фігура – розтяжки, обвислий живіт, груди, зайва вага!

Насправді, всі ці жахи стануть реальністю, якщо жінка залишиться лежати на дивані і буде тільки їсти і спати. Не забувайте доглядати за шкірою, пити вітаміни, правильно харчуватися, вести рухливий спосіб життя. Це все допоможе якнайшвидше відновитися після пологів.

✔ Вагітна стає нервовою, настрій її змінюється щогодини, часто дратується і т. д. Спершу відбувається гормональна перебудова організму, тому легка зміна настроїв можлива. Але це не означає, що жінка ходитиме і кричатиме на всіх і буде постійно незадоволена. Вже до другого триместру характер майбутньої мами стає рівнішим і спокійнішим.

✔ Тяга до солоного або солодкого

Все це дуже перебільшено! Вагітні можуть захотіти поїсти того, чого, наприклад, не хотіли раніше, але ж і звичайним людям це теж властиво.